fbpx

5 TIPS VOOR GOEDE COPYWRITING

Een goede tekst schrijven, het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch hoeft het niet lastig te zijn.

Één ding is altijd belangrijk om te onthouden: een goede tekst is relevant, aantrekkelijk en duidelijk. Met de onderstaande tips helpen we je graag een eind op weg.

TIP 1

Denk goed na over wat je doel is voordat je gaat beginnen met schrijven.
Het is belangrijk om oplossingsgericht en doelgericht te denken en te schrijven. Stel jezelf de vraag; wat heeft onze doelgroep aan de content die ik schrijf en hoe kan ik de lezer goed informeren? Dat maakt je tekst oplossings- en doelgericht.

TIP 2

Hierbij is het ook belangrijk om een pakkende eerste zin te hebben voor je tekst. Zo trek je meteen de aandacht van de lezer. Ga maar na bij jezelf, jij hebt van deze tekst ook eerst de kopjes en eerste zinnen gelezen om te kijken of het relevant voor je is. Dat doet jouw lezer ook.

TIP 3

Een ander belangrijke tip: pas witregels toe. Dit is veel fijner voor de lezer. Hiermee houd je overzicht en dit leest ook rustiger.
Uit verschillende studies, die in het boek ‘Why Audiences Decide’ terugkomen, blijkt dat grote lappen tekst met weinig witregels lezers afschrikken.

5 tips voor goede copywriting 1

TIP 4

Wat ook heel belangrijk is; schrijf bij je CTA’s bijvoorbeeld niet “schaf nu aan/bestel nu..”. Schrijf in plaats daarvan “laat me je helpen door..” of “laat ons je problemen uit handen nemen”.

Het eerste voorbeeld ‘schaf nu aan’ klinkt ook enthousiasmerend, maar het is belangrijker om aan te geven hoe je een probleem kunt oplossen voor je klant. Bij copywriting is het belangrijk om oplossingsgerichte CTA’s te schrijven.

CTA staat voor ‘call to action’ oftewel ‘oproep tot actie’.

TIP 5

Last but not least; voorkomen is beter dan genezen. Lees dus altijd je tekst nog een keer goed door en controleer op zinsopbouw, overzicht en spelling. Dan hoef je later niet je fouten te corrigeren. Een tekst vlak na het posten corrigeren is bovendien niet goed voor het algoritme. Controleer het zelf nog eens en laat het ook door iemand anders nakijken. Zelf zie je namelijk dingen gemakkelijk over het hoofd. En zo ben je ready to go!

Socialmediabeheer door onze Young Digitals?

Ben je ook voor jouw team op zoek naar marketingondersteuning? Onze Young Digitals kunnen je contentgerelateerde opdrachten van je overnemen. Voor Greenport West-Holland en Be Hague beheren wij de social media kanalen. Wat kunnen we voor jou betekenen? 

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer