fbpx

ANDERS KIJKEN NAAR ONTWIKKELING, EEN TRAINING DOOR TALENTENJACHT COACHING

Als sociale onderneming weten we dit al langer: veel jongeren vallen buiten de boot door het huidige schoolsysteem. Een grotere focus op talenten zou jongeren meer helpen in hun toekomst en in het kiezen van een passende carrière. Leonie Braskamp Korteweg, oprichter van Talentenjacht Coaching, kan je hier veel meer over vertellen. Zij gaf een training aan het support team van The Young Digitals. Een training die leidde tot een hoop erkenning en herkenning. Lees meer!

Leonie begon de training met het feit dat ze zelf als kind al door had hoe oneerlijk het onderwijs kon zijn. Doordat haar zussen dyslexie hebben, gingen zij naar het speciaal onderwijs en werd er veel nadruk gelegd op wat zij niet konden “Terwijl ikzelf ook niet de allerbeste was in lezen en rekenen, mocht ik toch naar een normale school. Daar waar het zelfvertrouwen bij mijn zussen werd afgebroken, werd er in mij iets aangestoken,” zegt Leonie. Dit was één van de drijfveren van Leonie om haar baan als marketeer op te zeggen en te beginnen met het coachen van zowel kinderen, teams, gezinnen als volwassenen op het gebied van talentontwikkeling. Anders kijken naar ontwikkeling van mensen, dat is waar zij in gelooft.

Online marketing casus

Intelligentie is meer dan taal en rekenen

Leonie legde, aan de hand van het begrip meervoudige intelligentie van Gardner, aan ons uit dat intelligentie en talent uit zoveel meer bestaat dan alleen maar taal en rekenen. Maar dat daar op scholen maar weinig omkijk naar is. En dit kan bij bijvoorbeeld jonge schoolkinderen al frustraties veroorzaken. Niet alleen doordat deze kinderen misschien niet uitblinken in taal en rekenen. Maar ook doordat hun talenten, die op school niet onder de loep worden genomen, niet goed begrepen worden door zowel kinderen als volwassenen om hen heen. Want de verschillende talenten die we hebben, hebben ook hun keerzijde. “Denk bijvoorbeeld aan het talent van een kind dat bruggenbouwer is: een kind wil mensen met elkaar verbinden en heeft en een hekel aan ruzie en conflicten. Dit kind is voortdurend bezig met het oplossen van deze brandjes. Zo’n kind wordt door leraar en kinderen vaak gezien als bemoeial. We moeten leren kijken naar de positieve intentie achter de misschien soms wat negatieve uiting. Door inzicht in talenten kan niet alleen op jonge leeftijd frustratie en onbegrip voorkomen worden, je kunt ook al investeren in die talenten die jou onderscheiden van een ander.”, legt Leonie uit.

Digital marketing training

Van bruggenbouwers tot doordenkers

De focus van de training voor het support team lag dus ook op het achterhalen van ieders talenten. Waar is iedereen goed in en hoe kunnen deze talenten elkaar in het team aanvullen? Zo leerden we elkaar beter kennen en kan dit in het vervolg worden toegepast. Om ieders talent te bepalen, heeft Leonie voor de training ons een viertal vragen gesteld. Dit waren vragen over wat je het liefst in je vrije tijd doet of waar je het meeste energie van krijgt, maar ook waar je juist niet goed in bent en hoe jij hier last van hebt. Aan de hand daarvan kon Leonie ons helpen met het bepalen van een deel van onze talenten. Zo kwamen we erachter dat we talenten zoals bruggenbouwers, doorzetters, planmakers, nieuw freaks, creatieve makers & doordenkers in ons team hadden. Deze diverse samenstelling aan talenten kunnen elkaar weer ondersteunen in het werk. Nieuw freaks en planmakers kunnen bijvoorbeeld goed met elkaar samenwerken omdat de ene barst van de nieuwe ideeën en de ander helpt met de weg naar dit idee toe. Een leuke en waardevolle manier om elkaar én onszelf beter te leren kennen! “De training van TalentenJacht had een goede energie. Leonie verbreedt je beeld rond talenten en met een paar korte vragen wist ze vast te stellen hoe jouw talent binnen de organisatie het beste tot zijn recht komt.”, liet advanced junior marketeer Melissa weten.

We willen Leonie heel erg bedanken voor deze training. We zullen deze inzichten in de toekomst gebruiken, bij bijvoorbeeld het werven van nieuwe werknemers. En bij het blijven ontwikkelen van onze talenten!

Online marketing praktijk casus

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer