fbpx

BEAT THE STRESS – EEN TRAINING DOOR MARTINE SMIDT-LUIJK

Stress. We hebben er allemaal last van, in meer of mindere mate. Ook bij The Young Digitals. Stress omdat je te laat bent opgestaan en gehaast op werk komt. Stress omdat je vijf projecten door elkaar doet met verschillende deadlines. Of stress om maar geen fouten te maken. Bekende thema’s die horen bij dit hedendaagse werkende leven als online marketeer. Punt is dus niet of je wel eens stress ervaart, maar hoe je er mee omgaat. En dat is precies het doel van de training ‘Beat the stress’ die Martine Smidt-Luijk van Power2People onze young digitals kwam geven.

“Stress is onderdeel van het leven en is nodig om ons tot actie te brengen” legt Martine uit. “We associëren stress tegenwoordig vaak met iets negatiefs, maar het is eigenlijk een heel mooi mechanisme. Door stress maak je adrenaline aan en kom je in beweging. Het is in feite een overlevingsmechanisme wat aangaat onder druk. Stress is dus niet erg, zolang het maar niet structureel is!”.

Hoe ga je om met stress

Iedereen heeft stressoren

 
Inzichtvol is de vragenlijst die Martine uitdeelt om ieders stressoren helder te krijgen. Zo zegt onze young digital Melissa regelmatig last te hebben van piekergedachten. Waardoor ze niet goed kan slapen en in een vicieuze cirkel beland waarin ze niet goed voor zichzelf zorgt. Voor Mellanie is het vooral haar kritische stem die haar stress geeft: alles moet perfect zijn en daar moet ze hard voor werken. Maartje krijgt stress als ze geen overzicht meer heeft in al haar taken. En Jurre heeft de overtuiging dat hij altijd productief moet zijn, en dat het nooit genoeg is. Wie herkent er niet één van deze gedachten?

Kleine aanpassingen maken grote verschillen

Onder begeleiding van Martine ontrafelt iedereen zijn grootste stressor en maakt een stappenplan hoe beter om te gaan met deze stress. Fundamenteel hierin zijn voldoende slaap, beweging, voeding en rust. Daarmee verschuift het onderwerp van gesprek van de werkvloer naar de privésituatie. Tot hoelaat blijf je nog achter een scherm zitten ‘s avonds? Wat eet je eigenlijk en wat is de invloed hiervan op je gestel? En hoe zorg je ervoor dat je voldoende slaapt? Ook het punt van voldoende bewegen komt ter sprake. Mellanie geeft aan dat ze het soms moeilijk vindt om op een werkdag ook een wandelingetje te maken, omdat ze dan even niet bereikbaar is voor collega’s of klanten. De groep besluit om vanaf nu op kantoordagen gezamenlijk even te gaan wandelen na de lunch.

Hoe ga je om met stress

It’s time to beat the stress

“Het was fijn om met collega’s open te kunnen uitwisselen wat iedereen stress geeft en hoe iedereen daar mee omgaat. Zo leer ik hen beter kennen en weet ik dat ik niet de enige ben die hier soms mee struggelt”, vertelt Quincy. “Alleen door al bewuster te worden van mijn stressoren merk ik dat ik nu andere keuzes maak”, zegt Jurre. Een training die in een korte tijd dus voor veel inzichten zorgde! We willen Martine heel erg bedanken voor haar leuke, heldere en interactieve training.

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer