fbpx

VAN DIGITAAL TALENT NAAR ONLINE MARKETEER 

Op maandag 20 januari begon alweer onze vierde trainingsgroep aan onze 10-weekse training. Met een enthousiaste groep van 17 digitale talenten tackelen we iedere week een ander onderwerp waar online marketeers mee te maken krijgen. Zo doen zij alle basisvaardigheden op van de online marketingmachine.

Wat doe je in zo’n week en wat kun je er vervolgens mee? Lees er alles over in deze blog!

Stoomtraining in digital marketing

De training digital marketing is bedoeld voor jongeren die op de één of andere manier zijn vastgelopen tijdens hun opleiding of bij het zoeken naar een baan met perspectief. Middels een 10-weeks programma stomen wij ze klaar voor een vak waar veel vraag naar is; digital marketing. Zo helpen we jongeren aan een baan met toekomst en helpen we tegelijkertijd het gat in de arbeidsmarkt dichten.

Zonder hulp zal de afstand tot de arbeidsmarkt van deze jongeren steeds verder toenemen. Het is de missie van The Young Digitals om deze jongeren te ondersteunen in hun succes en op te leiden als digitale marketing professional. Hiermee kunnen we hun kansen in de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Van digitaal talent naar online marketeer 1

Een trainingsweek van dag tot dag

Elke week heeft een eigen onderwerp, en volgt een tot in details uitgewerkt programma. We starten meteen goed op de maandagochtend. Na de wekelijkse kick-off komt een online marketing trainer om de eerste theorie uit te leggen aan de trainees. Vervolgens gaan we langs bij een inspirerend een bedrijf waar ze een praktijkopdracht krijgen om mee aan de slag te gaan.

In de eerste week was dit een online marketingplan voor Exact en in week 2 werkten de trainees aan mooie content voor Escher in het Paleis. In de derde week bezochten ze Skatepark Sweatshop en in week 4 Stichting Nelis. Het Mauritshuis, surfschool Hart Beach en ADO Den Haag in de Maatschappij staan ook nog op de planning.

Vanaf dinsdag gaan de trainees aan de slag met de praktijkopdracht, met hulp van onze trainingsbegeleider Vincent. Hij begeleidt de groep en is het aanspreekpunt voor al hun vragen. Ook geeft hij tussendoor feedback op het werk van de trainees, zodat ze weten of ze op de goede weg zitten of niet.

Verdere verdieping

Op woensdagochtend duiken we opnieuw in de theorie. Dan komt de trainer weer langs voor extra verdieping. Tot klokslag 12:00 uur op donderdag hebben ze de tijd om de opdracht uit werken.

Het presenteren en onderbouwen van je werk is een belangrijke vaardigheid voor iedere online marketeer. Dus waarom niet vanaf week 1 deze vaardigheid ontwikkelen? De trainees presenteren daarom iedere donderdag hun werk. Elke week is het weer een prachtig moment om te zien wat een mooie resultaten ze hebben geboekt in zo’n korte tijd.

Met een hoop nieuwe kennis en vaardigheden sluiten de trainees hun week op donderdag af en kan het nakijkwerk beginnen! Voor iedere opdracht worden de trainees beoordeelt met een cijfer, en uiteraard een toelichting.

Van digitaal talent naar online marketeer 2

Meer dan een ‘cursusje’

Er wordt hard gewerkt tijdens de training, maar de vibe moet ook goed zijn. We willen dat iedereen met plezier naar de training komt, en ook met een lach weer de deur uit gaat. Want als je ergens plezier in hebt, leer je er veel meer van!

Het mooiste blijft om te zien dat er in iedere jongere een vaardigheid schuilt die ze zelf nog niet hadden ontdekt. Sommige trainees hebben nog nooit met WordPress gewerkt, maar bouwen in 3 dagen tijd een complete website! Anderen komen erachter dat ze onwijs goed zijn in planningsvaardigheden of waanzinnig kunnen presenteren. De training is in online marketing, maar we leren je nog veel meer.

En daar gaat het om bij de 10 weken The Young Digitals; erachter komen waar jouw kracht ligt. Wil je meer weten over onze training?

Meer zoals dit: