fbpx

#SOCIALRETURN | HOE THE YOUNG DIGITALS JONGEREN HELPT AAN EEN TOEKOMST MET KANSEN

Jaarlijks verlaten grote groepen jongeren vroegtijdig hun school zónder startkwalificatie. Zij hebben vervolgens problemen om een baan te vinden. The Young Digitals gelooft in de digitale talenten van deze groep. Immers, ze zijn praktisch online opgegroeid. Wij begeleiden deze jongeren naar een baan als digitaal marketeer. Lees hier over onze aanpak.

Elk talent verdient een kans

Jongeren met een moeilijke start van hun carrière begeleiden naar een baan als digital marketeer, dat is de missie van The Young Digitals. Jongeren leren een vak met kansen via een 10 weken gratis training. Deze ‘digitale doorzetters’ komen vervolgens bij The Young Digitals in loondienst om hun kennis in de praktijk te brengen en om waardevolle werkervaring op te doen. Vervolgens worden zij via detachering naar een nieuwe werkgever begeleid.

Jongeren met afstand tot arbeidsmarkt

De founders

Co-founders en goede vrienden Sjoerd Hauptmeijer en Marc Pieterse maken er nog grapjes over: Ze hadden genoeg ideeën en bespraken deze tijdens het eieren bakken voor het ontbijt. En het concept voor The Young Digitals klopte.

April 2019 begon de eerste training in Den Haag. Dit was net zo spannend voor de trainees als voor de co-founders. De eerste training verliep dan ook niet vlekkeloos, maar samen met de trainees werden de 10 weken afgerond. De eerste jongeren werden aangenomen! Met opdrachten voor klanten als De Haagse Hogeschool, De Gemeente Den Haag en Nationale-Nederlanden deden de digitale doorzetters snel relevante werkervaring op.

Anderhalf jaar later kijken we met het hele team uit naar elke nieuwe training die begint. In Den Haag starten meerdere lichtingen per jaar. En de eerste trainingsronde op de nieuwe locatie in Rotterdam is afgelopen september gestart. Aan het einde van elke training overhandigen we aan gemiddeld 15 jongeren een online marketing certificaat. Van deze 15 jongeren bieden we elke ronde weer een aantal digitale doorzetters een baan bij ons online marketing bureau. Hier doen zij nog meer online marketing werkervaring op. Hoe? Door te werken aan de opdrachten voor onze klanten en door middel van detachering.

Meer wegen om te inspireren en te laten leren

We hebben de smaak te pakken. Door de groei van ons netwerk en klantenportfolio is het mogelijk om meer projecten op te pakken, waarmee nog meer jongeren een kans krijgen. Zo startte begin oktober de Social Media Crash Course in het Laakkwartier, Den Haag. 2 middagen per week kunnen lokale jongeren onze trainingen bijwonen, waarbij we de kneepjes van het digital marketing worden toegelicht, inclusief praktijkopdrachten. Ook is een samenwerking met het ROC Mondriaan gestart. Hiermee gaan we in 11 weken jongeren die het moeilijk vinden om in de schoolbanken te zitten leren over digital marketing.

Rotterdam marketing training

Wil jij werken aan je social-return? 

Biedt waardevolle online marketing werkervaring aan onze jongeren! Onze young digitals ondersteunen jouw online marketing bijvoorbeeld met aansprekende content en inzichtelijke analyses en rapportages. Tegelijkertijd biedt jij hen een vliegende start van hun online marketing carrière.

Onze young digitals staan in de startblokken om voor jouw organisatie aan de slag te gaan! Laat van je horen en graag nemen we snel contact met je op.

 

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer