fbpx

HOE WIJ JONGEREN HELPEN AAN EEN DIGITALE CARRIÈRE

Veel jongeren kunnen door verschillende redenen geen baan vinden. Ze kunnen hun opleiding niet afronden, of hebben simpelweg een flinke dosis pech. The Young Digitals helpt jongeren die vastgelopen zijn aan een toekomst in de online marketing. We hebben veel positieve reacties ontvangen op ons programma, van trainees en klanten, maar ook van wethouder Bruines: “Geweldig wat hier tot stand is gebracht. Hiermee kunnen jullie bedrijven helpen. Ik hoop dat veel bedrijven zich spontaan melden om jullie in te huren.”. Lees in deze blog hoe wij dit doen.

Hoe wij jongeren klaarstomen voor een digitale carrière 1

Theorie als basis, focus op de praktijk

Veel werkgevers zoeken online marketeers en tegelijkertijd zijn er veel jongeren nog zoekend. In onze 10-weekse training leren de jongeren elke week over een ander online marketing onderdeel, maar samen vormt de training een geheel. Zo beginnen de trainees met het maken van een online marketingplan, zetten ze verschillende campagnes op in bijvoorbeeld Instagram, Facebook en LinkedIn en leren ze aan de slag te gaan met Google Analytics. Aan het eind van deze training zijn ze klaar om aan het werk te gaan als junior marketeer.

En daar horen bedrijfsbezoeken bij, die misschien wel het leukste aan de training zijn! Zo gaan ze bij uiteenlopende bedrijven langs van ADO Den Haag in de Maatschappij tot The Hague Business Agency en van Exact tot Mauritshuis. Elke week gaan we langs bij één van de bedrijven en gaan we echt aan het werk met opdrachten. De dingen die onze trainees leren kunnen ze dezelfde week dus nog in de praktijk brengen.

Hoe wij jongeren klaarstomen voor een digitale carrière 2

Klaar voor een vak waar kansen liggen

Uit onze laatste training hebben we weer een aantal digitale doorzetters aangenomen.
Hier doen zij nog meer werkervaring op met onze klanten zoals Economic Board en Nationale-Nederlanden.

Zo namen we ook Shane aan: ‘’Voordat ik aan de training begon heb ik mijn opleiding niet afgemaakt en daarnaast werkte ik jarenlang bij een bioscoop. Hoewel ik het daar erg naar mijn zin had, was het tijd voor een baan met meer doorgroeimogelijkheden. Via via hoorde ik over deze training van The Young Digitals. Nadat ik de training had afgerond boden zij mij een baan aan waarin ik door kan groeien. Ook heb ik ondertussen mijn opleiding afgerond. Dankzij The Young Digitals heb ik een baan met toekomst en sta ik aan het begin van een mooie carrière.’’

Ook werken aan je social-return?

Dankzij de bedrijven waarmee we samenwerken kunnen we deze jongeren helpen. Deze organisaties zijn serieus geïnteresseerd in de oplossingen waarmee wij komen en staan achter onze missie. ‘Young digitals’ zijn immers online opgegroeid en kijken met frisse blik naar de praktijk.

Wil je ook een steentje bijdragen aan de toekomst van deze jongeren? En wil je dat je marketing klussen professioneel worden opgepakt? Kies dan voor The Young Digitals! Klik hier om een kijkje te nemen in ons dienstenaanbod.

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer