fbpx

TOP INSTAGRAM-UPDATES 2022: DE NIEUWSTE FEATURES

Ben jij al bekend met alle nieuwe Instagram-updates? Want Instagram komt (vaker dan we denken) met nieuwe features en aanpassingen. Wanneer jij als creator, bedrijf of organisatie op Instagram zit, wil je natuurlijk wel meegaan met de laatste trends. Of nog beter: de trends voor zijn. Zodra jij de nieuwe features gebruikt, toont Instagram je eerder op de feed van gebruikers. Dus houd jezelf up-to-date! No worries, wij maken het je makkelijk. Dit zijn de belangrijkste en meest recente Instagram-updates:

Updates rondom Instagram Reels!

Reels zijn niet meer weg te denken. Instagram gaat dolgraag mee met de trend van korte video’s en dat is te merken. De meeste updates zijn gefocust rondom Reels: het relevant blijven en een betere Reel-experience. Hieronder een lijstje met de recente veranderingen:

Nieuwste Instagram-Updates reels

Video’s worden Reels

Één van de laatste Instagram-updates is het feit dat video’s korter dan 15 minuten automatisch worden omgezet in Reels. Houdt er dus rekening mee dat je voortaan video’s filmt in 9:16 formaat. Zo maak je volledig gebruik van het mobiele scherm. Daarnaast verdwijnt de ‘video’ tab en worden al je video’s voortaan vertoond in de ‘Reel’ tab.

Verbeterde remix update

Naast het remixen van reels, reageer je nu ook op foto’s met een eigen opgenomen reactie: het remixen van foto’s. Kies voor een side-by-side remix of een opgenomen reactie na de originele foto. De optie ‘remix toestaan’ moet natuurlijk wel aan staan. Dat besluit ligt volledig bij de gebruiker die de foto post.

Templates en duals

Met deze nieuwe template feature maakt Instagram het extra makkelijk om Reels te maken. Templates geven je een audio met clip placeholders. Het enige wat jij hoeft te doen is je content toevoegen!

Probeer gelijk het dual template uit. Dit is een template dat je laat filmen met de voor én achterkant van je mobiele camera tegelijkertijd.

Boost je Reel als advertentie

Nog een mooie instagram-update om te benoemen: je Reel boosten! Voorheen kon je alleen een standaard post boosten, maar nu ook je Reels. Ideaal voor bedrijven om sneller meer bereik en kijkers te krijgen. Let er wel op dat het 100% originele content is. Je Reel-ad is te zien op de Instagram-mainfeed, de Reels-feed, Verhalen/Stories en de explore-/ontdekpagina.

‘Add-yours’ sticker update

Voeg met deze nieuwste update een ‘add-yours’-sticker toe aan je Reel. Kom op een leuke manier in contact met je volgers met deze add-yours, of ook wel ‘jouw-beurt’-stickers. Je geeft je publiek een prompt, die zij vervolgens beantwoord met een Reel. Gebruikers die deze video’s weer bekijken, zien diezelfde prompt en weer de optie om te antwoorden met een eigen Reel. Een soort kettingreactie!

Instagram Update verkoop DM

Verkoop via DM op Instagram

Heb je een bedrijf en verkoop je producten? Verkoop dan nu via Direct Message (DM) op Instagram! Deze nieuwe update laat klanten direct een product kopen terwijl ze met je chatten. Zij krijgen de kans om vragen te stellen en om hun bestelling te traceren. Als bedrijf maak je betaalverzoeken, bevestig je aankopen en incasseer je betalingen.

Betalen gebeurt via Meta Pay (beter bekend als Facebook Pay). Gebruikers voegen hun favoriete betalingsmethode toe en gebruiken deze eenvoudig op alle Meta-platformen. (Instagram, WhatsApp, Facebook en Messenger).

Dus personaliseer je verkoopservice, kom sneller in contact met de klant en biedt ze directe customer service.

Zet jouw bedrijf op Instagram Maps

Heb je moeite om als bedrijf gevonden te worden? Instagram zet je (letterlijk) op de kaart! Met deze nieuwe functie in “Kaarten” zoek je op categorie en zie je direct welke bedrijven of populaire spots er in de buurt zijn. Met behulp van tags en Stories/Verhalen maak je jouw Instagram-profiel zichtbaar voor iedereen die in jouw omgeving zoekt!

Heeft je klant eerder op een andere locatie bijvoorbeeld Stories bekeken van een burgerrestaurant? Instagram helpt degene zoeken naar een vergelijkbaar restaurant in de omgeving. Je hoeft daarvoor niet meer te Googlen. Via Instagram vind je wat je nodig hebt.

Geen tijd voor al die Instagram-updates? Laat ons je social media beheren!

Op zoek naar marketingondersteuning, omdat jouw team geen tijd heeft voor Instagram? Onze young digitals nemen jouw werk uit handen! Kies net als ONSbank voor de ondersteuning van onze social media-toppers en laat ons je social media beheren. Laat een berichtje achter en we vertellen je meer over de mogelijkheden in een persoonlijk adviesgesprek!

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Social Media Trends 2023

Social Media Trends 2023

Wat de ene week nog trending was, is nu allang vergeten. De trends op social media zijn moeilijk bij te houden, maar gelukkig kom je met deze tips al een heel eind!

Lees meer