fbpx

WORDPRESS: DE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJTJE

Zelf je eigen website bouwen? Je zou misschien denken: veel te moeilijk voor mij. Maar dat valt tegenwoordig allemaal best mee! Zo zijn er verschillende tools voor het bouwen van websites, ook wel content managing system genoemd. WordPress is een goed voorbeeld van zo’n content managing system (CMS). Het voordeel van WordPress is dat je vrijwel alles naar eigen smaak kunt instellen (hoewel dat ook weer een nadeel kan zijn).

Dus was je van plan zelf een website te bouwen, zodat je je klanten beter online kunt bereiken? Dan raden wij je aan om in WordPress te gaan werken! Lees hier waarom.

WordPress en andere CMS systemen

De drie bekendste CMS systemen zijn WordPress, Joomla en Drupal. Maar van alle websites die zijn gebouwd met een CMS, is 57% gemaakt met WordPress. Bij Joomla is dit ongeveer 7%, en bij Drupal 4%. Vergeleken met Drupal en Joomla is WordPress erg makkelijk te gebruiken. Vandaar dat veel bedrijven kiezen om hun website te bouwen op WordPress. Helaas zitten er ook nadelen aan WordPress. Dat vertellen we je later.

De reden dat er aanzienlijk veel meer gebouwd wordt in WordPress, is omdat het veel gebruiksvriendelijker is dan bijvoorbeeld Joomla en Drupal. Toch zitten er ook nadelen aan. We zetten de voor- en nadelen graag voor je op een rijtje.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Easy to use voor beginners; je kunt WordPress zo geavanceerd gebruiken als je zelf wilt. Sommige thema’s vragen om wat meer skills, maar de meeste thema’s zijn erg makkelijk te gebruiken. Even installeren en je kunt meteen beginnen.
  • Je hoeft niet te coderen; iets waar je al snel aan denkt bij het bouwen van een website, maar dat hoeft helemaal niet! Je kunt gebruik maken van thema’s en plugins.
  • Veel gratis of betaalde thema’s; in tegenstelling tot andere CMS systemen is er een ruime keuze aan thema’s. Of je nou een betaalt of een gratis thema wilt: er is voor ieder wat wils.
  • Veel gratis of betaalde plugins; plugins zijn gelimiteerd voor WordPress. Andere CMS systemen hebben deze functie niet. Dit geeft WordPress toch weer een streepje voor. Zo heb je plugins voor SEO, contactformulieren, Google Analytics of het koppelen van je Facebook Pixel.
  • Gratis software (open source); net zoals Joomla en Drupal is WordPress open source. Dit betekent dat de software door iedereen mag worden ingezien, aangepast en gebruikt.
  • Continue ontwikkeling; soms ook een beetje vervelend, maar gemiddeld heeft WordPress zo’n 8 updates per jaar.

Leuk weetje: elke nieuwe WordPress update wordt vernoemd naar een Jazz artiest.
Hoe cool!

Wordpress; de voor- en nadelen op een rijtje 1

Nadelen

  •  Veiligheid; WordPress is enorm gegroeid en heeft meer dan een miljoen gebruikers. Dit maakt WordPress erg interessant voor hackers. Een goede beveiliging is dus van belang.
  • Onderhoud; doordat WordPress vaak zelf onderhoudt doorvoert, heeft je eigen website dit dus ook nodig. Hier moet je goed op letten.
  • Snelheid; sommige mensen zijn geneigd om soms wel 50 plugins toe te voegen. Dit kan je website enorm vertragen, wat weer slecht is voor de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Dit is dus een puntje waar je op zult moeten letten.
  • Complexiteit; hoe eenvoudig sommige thema’s ook zijn, als je iets meer wilt met WordPress qua functionaliteit kan het knap lastig worden. Roep dus tijdig hulp in voor de moeilijkere klusjes.

Wij zijn fan!

Hoewel er dus toch een aantal nadelen zijn, raden wij aan om in WordPress te gaan beginnen als je een website wilt gaan bouwen. En bijkomend voordeel is namelijk dat als je ooit hulp nodig hebt, er genoeg ervaren website bouwers zijn die je kunnen helpen. Bijna alle webdesignbureaus en marketing bureaus hebben namelijk ervaring met WordPress.
Wij ook!

Ben jij toe aan een professionele website?

Onze young digitals hebben ervaring met het bouwen van efficiënte, moderne websites. Dus mocht je hier hulp voor in willen schakelen, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bespreken graag al je wensen en eisen door, om vervolgens een professionele website neer te zetten, die jouw klanten aanspreekt. Lees meer over onze website bouw!

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer